Renault MORPHOZ – Den første bil, der tilpasser sig ethvert behov


Renault MORPHOZ er en 100% elektrisk crossover-konceptbil som oplades via induktion selv under kørslen. MORPHOZ kommer i to versioner; CITY mode og TRAVEL mode. CITY-versionen har batterikapacitet som opfylder hverdagens behov og kortere ture mens TRAVEL-versionen har extra batterikapacitet til de længere køreture.

Sex in the City mode

City-versionen af Renault MORPHOZ er 4,40 meter lang med en akselafstand på kun 2,73 meter (hvilket er rekord). Den huser nemt det 40kWh kraftige batteri og oplevelsen af bilen er eksklusivt. Den føles som en større bil og det er lykkedes designeren at skabe et markant look der alligevel er harmonisk. Hjulene er helt ude i hjørnerne og giver indtryk af et agilt køretøj, der også er fleksibelt pga. den elektriske drivlinie.

Travel mode

Travel mode-versionen af Renault MORPHOZ er 4,80 meter lang. Akselafstanden er 20 cm længere og dermed 2,93 m hvilket giver plads til et 50kWh batteri. Det betyder også endnu mere rummelighed og benplads til passagerer. Travel mode versionen har også en helt speciel lysidentitet og en unik aerodynamisk front, der giver MORPHOZ et helt specielt udtryk. I øvrigt er der forberedt plads til et ekstra 50 kWh batteri der forlænger kapaciteten markant.

Renault MORPHOZ-konceptet er en crossover med sensuelle linjer og et design der blander begreberne Sedan, SUV og Coupe. LED lysdesignet giver bilen en markant profil og fremhæver det elegante ydre. Se bare farvespillet mellem det smukke elfenbensguld, de gule el-paneler og det glinsende sorte.

Fra City til Travel

Rækkevidden i City Mode versionen er 400 km hvilket er rigeligt til urbant brug og statistisk set 90 % af behovet for en familie. Men skal der køres længere ture er det muligt at tilpasse MORPHOZ. Det fungerer ved at køre forbi et anlæg, der hurtigt og nemt tilføjer et større 50 kWh batteri – i alt 90 kWh er hermed til rådighed. Herved forøges rækkevidden til 700 km. Skiftet sker på nogle få sekunder takket være et specielt gulvdesign. Skiftet retur sker ligeså hurtigt og nemt og de ekstra 50kWh batterier oplades og indgår i SMART infrastrukturen i området. Det må siges at være en bil der tilpasser sig.

Platformens innovative arkitektur tillader en lang hjulbase med hjul placeret helt ude i hjørnerne, hvilket giver et plant gulv og meget lille udhæng. Selve køreoplevelsen er komfortabel med lavt tyngdepunkt og pladsen er optimeret til passagerer og bagage. Stolene kan naturligvis indstilles og drejes efter ønske og generelt er kabinen fyldt med innovative løsninger, der gør transporttiden så bekvem som mulig.

90 % færre ulykker

Renault MORPHOZ konceptbilen har niveau 3 indbygget selvkørende niveau og det giver statistisk set 90 % færre af de mest typiske ulykker. Faktisk kan MORPHOZ selv overtage kørslen i visse situationer og generelt forudse de fleste hændelser og behov. Den klarer nemt afstand til øvrige billister og følger med trafikken og skifter vognbane mv. Det skyldes især de mange sensorer og radarer som MORPHOZ er udstyret med.

Udstyr såsom Highway and Trafic Jam assist, Lane Keeping, Lane assist osv. er allerede at finde på den Nye CLIO, Den nye Captur og den Nye (kommende) Megane. Systemet kombineras med adaptiv fartpilot og lane assist der svarer til kørsel i Niveau 2 selvkørende. Renault forudser udviklingen til at være klar til Niveau 3 inden længe og så har man teknologien klar på hylden. Kombineret med at bilerne inden længe er mere forbundne giver det for alvor mening at lade teknologien hjælpe med overvågningen af trafikken og skabe en mere effektiv og sikker trafik.

Tekniska data; MORPHOZ

Længde: 4.40 m (City mode) / 4.80 m (Travel mode)

Bredde: 2 m

Højde: 1.55 m

Hjulbase: 2.73 m (City mode) / 2.93 m (Travel mode)

Motor: 1 el-motor

Batterier: 40 kWh (City mode) /(totalt) 90 kWh (Travel mode)

Effekt: 100 kW (City mode) / 160 kW (Travel mode)

Opladning sker via statisk eller dynamisk induktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *