2020 Red Dot Product Design award til KIA XCeed

2020 Red Dot Product Design award til KIA XCeed

KIA XCeed urban crossover er blevet anerkendt med en 2020 Red Dot designpris. Product Design prisen gør XCeed til det fjerde medlem af Ceed-modelfamilien, der modtager en Red Dot-pris.

XCeeds anerkendelse bringer KIAs samlede antal Red Dot-priser op på 25, siden mærket vandt sin første i 2009. Senest i 2019 blev XCeeds søstermodeller – Ceed, Ceed SW og ProCeed hver for sig anerkendt for deres design med prestigefyldte Red Dot designpriser.

Karim Habib, leder af KIAs Design Center, sagde ”KIA har bestræbt sig på kontinuerlige kvalitetsforbedringer og mere fascinerende og interessante kundeoplevelser. KIAs crossover XCeed repræsenterer denne nye vision. Jeg er ekstremt stolt over, at vores teams indsats værdsættes af kunder over hele verden.”

Gregory Guillaume, vicepræsident for design hos KIA Motors Europe, med ansvaret for designet af den nye XCeed kommenterer: ”XCeed har taget vores mest populære modelfamilie i en dristig ny retning og bærer stadig kendetegnene for et moderne KIA-design. Denne Red Dot-pris er en anerkendelse af vores europæiske designeres hårde arbejde, og jeg er stolt af at se deres indsats belønnet på denne måde.”

Dette er den anden store designpris til XCeed og Ceed-modelfamilien efter en iF Design Award for den nye model i begyndelsen af 2020. XCeed modtog også den prestigefyldte pris Det Gyldne Rat (Das Goldene Lenkrad) i Tyskland i 2019, og vandt prisen Urban Car of the year i sidste års Womens World Car of the Year.

KIA XCeed

KIA XCeed er en ny urban crossover (CUV), der kombinerer kompakt SUV-praktik med et sporty design og en engagerende handling som en hatchback. Den adresserer det voksende ønske blandt europæiske bilkøbere, om biler, der tilbyder en mere engagerende og dynamisk køreoplevelse end en SUV, både med hensyn til den måde, de ser ud og kører på.

Den nye CUV er designet som et sporty alternativ til en traditionel SUV og tilbyder alligevel sammenlignelige niveauer af plads til både passagerer og bagage. Bilen engagerer føreren med sin sportslige handling og komfortable, sikre kørsel, mens den giver et bedre overblik over vejen end en konventionel hatchback.

Bilen er udelukkende designet til europæiske kunder i KIAs europæiske designstudie i Frankfurt, Tyskland. Den er blevet solgt i mere end 20.000 eksemplarer siden lanceringen i Europa i anden halvdel af 2019. En ny elektrificeret variant af bilen, XCeed Plug-in Hybrid, er netop også blevet lanceret på de europæiske markeder.

Om Red Dot designprisen

Red Dot Awards uddeles i tre kategorier (produktdesign, mærker & kommunikation og designkoncept). Bedømmelsespanelet, der består af 40 uafhængige designeksperter, designprofessorer og journalister fra hele verden, vurderer de bedste produkter skabt hvert år fra en række brancher. Indlæg vurderes ud fra innovation, kvalitet, funktionalitet og økologisk kompatibilitet. I 2020 var der mere end 6.500 bidrag til priserne fra 60 lande over hele verden.

Red Dot Awards blev lanceret i 1955 af Design Center i Nordrhein-Westfalen og er i dag en af de mest prestigefyldte designkonkurrencer verden over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *